بهروزرسانی سیستمعامل و برنامههای سنگین
بدون شک برنامههای گوشی هوشمند شما از نظر نرمافزاری بهروز است و برنامهای که بهروزرسانی آن مربوط به یک سال پیش باشد را روی گوشی خود ندارید. اما این بهروزرسانیها ممکن است برای گوشی شما به خوبی بهینهسازی نشده باشند و باعث کندی آن شوند و یا ممکن است شرکت تولیدکننده برنامهها، در آپدیت جدید برنامه خود، ویژگیهای جدیدتری به برنامه اضافه کرده باشند که در پسزمینه گوشی شما اجرا شوند که در نهایت منجر به مصرف منابع و کندی دستگاه شما خواهد شد.
با پیشرفت کردن سختافزار گوشیها و سریع شدن آنها، توسعهدهندگان برنامههای اندرویدی نیز امکانات جدیدی به برنامهها اضافه میکنند و علاقهمند به تولید برنامهای با امکانات کامل هستند که در نتیجه باعث سنگینتر شدن برنامه تولیدی خواهد شد. حال اگر برنامههای سنگینی که برای گوشیهای با سخت افزار قوی را بر روی گوشیهایی که سخت افزار ضعیفتری دارند نصب نمایید، مطمئنا سرعت گوشی شما کاهش مییابد و احتمال دارد که خود برنامه نیز سخت کار کند و یا اصلا اجرا نشود.
اما این موضوع تنها به سیستمعامل اندروید مختص نیست و ممکن است در هر پلتفرم دیگری اتفاق بیافتد. همانطور که از سالهای پیشین، با گذشت زمان برنامههای کامپیوتری به فضای RAM بیشتری نیازمند هستند و برای اجرا شدن سریع، به سختافزار قوی نیازمند هستند، در مورد بازیهای کامپیوتری و صفحات وب نیز این موضوع صحت دارد.
راه حل: متاسفانه برای بر طرف نمودن این مورد، راه حلهای زیادی پیش پای شما وجود ندارد که بتوانید آنها را انجام دهید. مگر این که از رامهای سفارشی مانند CyanogenMod و یا رام خالص اندروید بر روی گوشی خود استفاده کنید و به دنبال برنامههای سبکتر و متناسب با سختافزار گوشی خود باشید.
فرآیندهای پسزمینه
تعدادی از برنامههای سیستمی و کاربردی که بر روی دستگاه خود نصب کردهاید در هنگام شروع به کار دستگاه، به صورت پیشفرض در پس زمینه اجرا میشوند و باعث مصرف منابعی همچون پردازنده و RAM میشوند. از آنجایی که منابع سختافزاری دستگاه محدود است بنابراین هر چه میزان برنامههای نصب شده در دستگاه شما با مرور زمان بیشتر شود، سرعت سیستمعامل کاهش مییابد و برنامههای دیگر نیز، برای اجرا شدن با مشکل مواجه خواهند شد.
همانطور که اشاره کردیم، برنامههای در حال اجرا در پسزمینه باعث مصرف فضای RAM میشوند، بنابراین با مراجعه به تنظیمات دستگاه خود و قسمت “برنامههای در حال اجرا”، برنامههای که به آنها نیاز ندارید را برای همیشه پاک نمایید و اگر دوست ندارید برنامهها را پاک نمایید حتیالامکان آنها را غیرفعال نمایید تا فضای آزاد برای اجرا شدن بقیه برنامهها مهیا شود.
اگر از تصاویر زنده(live) و ویجتهای زیادی در صفحه اصلی خود استفاده میکنید، باید بدانید که این ویژگیها، به دلیل استفاده بیش از حد از پردازنده وRAM باعث کندی دستگاه شما میشود. با کم کردن ویجتها و تغییر تصاویر زمینه خود به تصاویری ثابت، شاهد افزایش ملموسی در سرعت دستگاه خود باشید.
راه حل: غیرفعال کردن تصاویر پسزمینه زنده، حذف ویجتها، پاک کردن و غیرفعال کردن برنامههایی که از آنها استفاده نمیکنید.
سیستم فایل تقریبا پر
حافظههای حالت جامد (SSD) هنگامی که در آستانه پر شدن هستند با کاهش سرعت مواجه میشوند و از آنجایی که دستگاههای اندرویدی از این نوع حافظهها استفاده میکنند در نتیجه کاهش سرعت نیز در این دستگاهها با افزایش فایلها و کاهش فضای آزاد اتفاق خواهد افتاد. در قسمت تنظیمات قسمتی وجود دارد که میزان فضای اشغال شده و آزاد دستگاه شما را نشان میدهد.
فایلهای کش برنامه ها اگر چه حجم ناچیزی دارند اما اگر بدون کنترل و نظارت باشند به زبالههای بیارزش تبدیل خواهند شد و قسمتی از حافظه ذخیرهسازی را اشغال خواهند کرد. با پاک کردن این اطلاعات، به سرعت دستگاه خود کمک کنید.
راه حل: برنامهها و فایلهایی (عکس و فیلم) که به آنها نیاز ندارید را پاک نمایید و فایلهای کش برنامهها را مدیریت کنید. اگر هم می توانید دستگاه خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید و برنامههایی که نیاز دارید را از اول نصب نمایید.
نبود ویژگی TRIM در نسخههای قدیمیتر اندروید
قابلیت TRIM که از نسخه 4٫3 اندروید به این سیستمعامل افزوده شد میتواند از کند شدن حافظههای دستگاههای اندرویدی جلوگیری کند. در مورد TRIM و نحوه عملکرد آن پیش از این در فارنت توضیح دادهایم. برخی دستگاههای مانند نکسوس 7 مدل 2012 بیش از دیگر دستگاههای پس از اندروید 4٫3 سریع و پایدار خواهند شد.
راهحل: اگر آپدیت رسمی اندروید 4٫3 و یا بالاتر برای گوشی یا تبلت اندرویدی شما ارائه شده است پیشنهاد میکنیم هرچه سریعتر دستگاه خود را آپدیت کنید. در غیر اینصورت باید یک کاستوم رام مناسب نصب کنید و یا پس از روت کردن اندروید از اپلیکیشن LagFix استفاده کنید که قابلیت TRIM را شبیهسازی میکند.
یک راه حل کلی: همانطوری که نصب مجدد ویندوز میتواند سرعت رایانهتان را افزایش دهد بازگردانی تنظیمات کارخانه و یا Factory Reset نیز در اندروید چنین کاری را انجام خواهد داد و میتواند جان تازهای به گوشی یا تبلت شما ببخشد. البته پیش از این کار مطمئن شوید که از اطلاعات مهم و ضروری خود نسخه پشتیبان تهیه کردهاید.
چت با نویسنده