چرا گجت اندرویدی خود را روت کنیم؟
برای روت کردن دلایل زیادی وجود دارد که ما در اینجا مهمترین آنها را عنوان میکنیم:
یک – اپلیکیشنهای مخصوص روت
شاید در گوگل پلی یا سایتهای دیگر اپلیکیشنهای اندرویدی به بعضیها برخورده باشید که نیاز به روت کردن دارند. این اپلیکیشنها میتوانند امکانات بهتری نسبت به اپلیکیشنهای معمولی فراهم کنند؛ اما گرفتن نسخه پشتیبان کامل، انجام خودکار کارها، افزایش سرعت و عمر شارژ، افزایش سرعت مموری کارت و … از جمله عملکردهای اختصاصی اپلیکیشنهای روت هستند. همچنین به بعضی از این اپلیکیشنها در ادامه اشاره خواهیم کرد.
دو – آخرین نسخه اندروید
با اینکه گوگل حداقل هر سال اندروید را یکبار آپدیت میکند سازندگان گوشیها برای عرضه آپدیتها تنبل یا بعضاً خسیس هستند و دوست دارند شما را به خرید دستگاههای جدیدشان وادار کنند. با روت کردن میتوانید این تحریم را دور بزنید! وقتی گوشی خود را روت کنید و یک ریکاوری کاستوم بر روی آن نصب کنید میتوانید رامهای رسمی که مربوط به ریجن گوشی شما نیستند و یا رامهای پورت شده از دستگاههای جدید و کاستوم رامهای متفاوت را نصب کنید و همواره آخرین نسخه از اندروید را با امکانات جدید آن در اختیار داشته باشید. بدین ترتیب مطمئن خواهید شد که از نهایت توان سختافزاری دستگاهتان استفاده میشود و به علت تنبلی یا خساست سازندهها از آپدیتها عقب نمیمانید.
سه – خلاصی از دست پوستههای مختلف
سازندگانی مانند اچتیسی، سامسونگ، الجی، سونی و … پوستههای مختلفی با نامهای متفاوت را روی اندروید نصب کردهاند که نه تنها ظاهر اندروید را تغییر داده است بلکه بعضی اوقات باعث سردرگمی کاربر و کندی عملکرد دستگاه میشود؛ البته بعضی از این پوستهها امکانات خوبی مانند ویجتها، اپلیکیشنهای شناور، حالت چندپنجرهای و فناوریهای هوشمندی را فعال میکنند اما اگر علاقهای به آنها ندارید و یک محیط سریع و ساده خالص اندرویدی را ترجیح میدهید با روتکردن و نصب یک کاستوم رام دلخواه به محیط گوگلی خالص دست پیدا کنید.
چهار – حذف اپلیکیشنهای اضافه
هنگامی که گوشی یا تبلت اندرویدی را روشن میکنید معمولاً علاوه بر اپلیکیشنهای گوگلی مانند جیمیل، تقویم، گوگل پلاس و گوگل موزیک شرکت سازنده اپلیکیشنهای دیگری را نیز بر روی آن نصب کرده است که برخی مفید و برخی واقعاً مزاحم هستند و در کارایی و سرعت گوشی اختلال ایجاد کرده و حافظه را اشغال میکنند. این اپلیکیشنها را نمیتوانید مانند اپلیکیشنهای دانلودی حذف کنید و باید با آنها کنار بیایید، هرچند از اندروید 4.1 به بعد امکان غیرفعال کردن اپلیکیشنها با دکمه غیرفعال وجود دارد اما باز هم حافظه اشغال شده با این روش باز نمیگردد.
پس از روت کردن دستگاه میتوانید با کمک اپلیکیشنهای مختلفی این کار را به راحتی انجام دهید. البته حواستان باشد اپلیکیشنهای ضروری سیستمی را به اشتباه حذف نکنید.
پنج – افزایش سرعت یا عمر شارژ باتری
سازندهها با خریداری و قراردادن انواع مختلف چیپستها و پردازندههای اندرویدی سرعت خاصی را که مدنظرشان است برای پردازنده تعیین میکنند تا هم مصرف شارژ و هم سرعت و کارایی دستگاه بهینه باشد. بعضی اوقات نیاز میشود این سرعت را خودتان کمی افزایش دهید چرا که دستگاه بعضی اوقات کند شده و همچنین توانایی پردازنده دستگاهتان بیش از سرعتی است که سازنده برایش در نظر گرفته است. با اپلیکیشنهایی مانند ست سی پی یو پس از روت کردن میتوانید به اصطلاح گوشی را آورکلاک کنید. البته اینکار دو عیب دارد که اولی مصرف بیشتر شارژ گوشی و دومی احتمال ضربه زدن به سختافزار در صورت افزایش بیرویه سرعت کلاک سس پی یو یا جی پی یو است.
در مقابل اگر از عمر شارژ گوشی راضی نیستید میتوانید با اپلیکیشنهای مشابه پردازنده را آندرکلاک و آندرولت کنید تا عمر شارژ بیشتر شود ؛ البته ممکن است در رابط کاربری و اپلیکیشنها کمی کندی دیده شود.
شش- شخصیسازی بینهایت
اندروید به خودی خود دارای امکانات شخصیسازی زیادی است اما اگر قصد تغییرات بیشتری را دارید باید گوشی خود را روت کنید. به طور مثال نواری که در پایین صفحه در گوشیهای بدون دکمه سختافزاری قرار دارد را با روت کردن میتوانید تغییر اندازه دهید، با سوایپها و جسچرها در محیط گردش کنید، در حالتهای مختلف افقی و عمودی به کمک کیبورد منیجر کیبردهای متفاوتی را فعال کنید، در نوتیفیکیشن تصویر یا ویجت خاصی قرار دهید و خلاصه با روت کردن محدودیتی نخواهید داشت.
هفت – امکانات نامحدود
روت کردن همچنین امکانات بیشتری از حالت معمولی در اختیارتان میگذارد. با این اپلیکیشن میتوانید دستهبازی پلیاستیشن خود را به گوشی یا تبلت وصل کنید و از بازیها لذت ببرید؛ با این اپلیکیشن میتوانید تصمیم بگیرید در زمانهای دلخواه چه کسانی بتوانند با شما تماس بگیرند و چه کسانی نتوانند. میتوانید با اپلیکیشنهای گوگل پلی را در ایران فعال کنید. با وای فای پروتکت از اتصال به وایفایهای عمومی و حملات آ آر پی هراسی نداشته باشید و حتی میتوانید اپلیکیشن دوربین جدید اندروید 4.2 را با فتوشاپ روی گوشی خود نصب کنید.
هشت – کاستوم رامها
کاستوم رامها علاوه بر محیط خالص اندرویدی، آخرین نسخه اندروید و عاری بودن از اپلیکیشنهای اضافه چه امکاناتی دارند و چرا توصیه میشوند؟
بعضی کاستوم رامها بر اساس رامهای رسمی گوشی یا تبلت شما تهیه یا اصطلاحاً کوک شدهاند. این کاستوم رامها همان امکانات و محیط کاربری را دارند اما بهینهسازیهای انجام شده روی آنها عملکرد دستگاه را بهتر کرده است. اما بعضی کاستوم رامها بر اساس اندروید خالص کوک میشوند امکاناتی مانند کنترلهای تغییرات در صفحه قفل و نوتیفکیشنها، تمهای مختلف، نوتیفکیشن شناور تغییر در نوار ابزار و دکمهها و بسیاری تغییرات و امکانات ریزی را دارند که آنها را حتی از اندروید خالص در دستگاههای نکسوسی برتر میکند.
در آینده در مطلبی جداگانه چندین کاستوم رام مشهور را به همراه امکانات منحصر به فرد هر یک برایتان در فارنت معرفی خواهیم کرد.
اینها تنها چند دلیل از دهها دلیل مختلف برای روت کردن گوشی یا تبلتهای اندرویدی هستند؛ پس اگر وسوسه شدهاید بهتر است ترس را کنار بگذارید، خودتان را آماده کنید و در مطالب بعدی به کمک ما دستگاهتان را روت کنید.
منبع:فرنت
چت با نویسنده