روزهای خاکستری وزنه برداری پیش از المپیک

1 فروردین 95 ساعت 03:25
روزهای خاکستری وزنه برداری پیش از المپیک

وزنه برداری ایران در سال 94 روزهای پرحاشیه ای را پشت سر گذاشت که شاید بتوان گفت لحظات تلخ آن بیشتر از اتفاقات شیرین خودنمایی می کند.


به گزارش ایسنا، سال 94 برای وزنه برداری ایران سال پر افت و خیز و البته سرنوشت سازی بود. وزنه برداری روزهایی چون انتخابات ریاست فدراسیون ، مصدومیت بهداد سلیمی، تلاش برای کسب سهمیه المپیک را پشت سر گذاشت و از بازنشسته شدن سهراب مرادی تا ناکامی بزرگ در مسابقات جهانی امریکا و لغو برگزاری اردوی تیم ملی به دلیل بی پولیو از همه مهمتر کنار گذاشتن کادر فنی آن هم در فاصله چهار روز تا پایان سال از دیگر ماجراهایی بود که باعث شد وزنه برداری روزهای پر حاشیه ای را داشته باشد.


آغاز سال 94 با برگزار نشدن اردوی تیم ملی


در نخستین روزهایی آغاز سال 94 در حالی که باید وزنه برداران نوجوان آماده شرکت در مسابقات جهانی می شدند ، از خانه نظاره گر برگزاری این رقابتها شدند و شاید بتوان گفت شرکت نکردن در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان 2015 آخرین ترکشی بود که از سوی فدراسیون رضازاده نثار رده های پایه شد.


اما تیم ملی بزرگسالان که سال سرنوشت سازی پیش رو داشت نیز سال جدید را به خوبی آغاز نکرد به طوری که زمزمه ی استعفا بهمن زارع و هادی پانزوان باعث برگزار نشدن اردوی تیم ملی شد و حتی صدای اعتراض نفراتی چون کیانوش رستمی و بهداد سلیمی را نیز درآورد. در نهایت طباطبایی که آن زمان سرپرست فدراسیون بود، حسین توکلی را با حفظ سمت (سرمربی تیم های نوجوانان و جوانان) به عنوان سرمربی تیم ملی بزرگسالان منصوب کرد و پس از اردوی تیم ملی بالاخره تشکیل شد.


... و علی مرادی بر صندلی ریاست نشست


وزنه برداری هفتم اردیبهشت برگزاری مجمع اتخاباتی را داشت که شاید مهمترین اتفاق برای وزنه برداری بود که این انتخابات نیز چندان کم حاشیه برگزار نشد. حسین رضازاده که تصمیم داشت باز هم ریاست فدراسیون را عهده دار شود، برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرد اما یک مانع بزرگ به نام دوشغله بودن برسر راهش قرار داشت. وزارت ورزش پای حرف خود مبنی براینکه رضازاده برای حضور در انتخابات باید از شورای شهر استعفا دهد تا آخرین لحظه ایستاد و رضازاده که نمی خواست شورای شهر را از دست بدهد در نهایت تسلیم شد و یک روز مانده به انتخابات انصراف خود را اعلام کرد.


در مجمع وزنه برداری یکی از اتفاقات قابل توجه حضور گودرزی و سجادی به طور همزمان بود که اولین مجمعی بود که وزیر معاون قهرمانی هر دو در آن حضور داشتند. نتیجه انتخاب به نفع علی مرادی شد و او با 24 رای به عنوان رییس فدراسیون انتخاب شد ،احمد سعادتمند جدی ترین رقیبش 8 رای و کوروش باقری یار دیرینه حسین رضازاده نیز 5 رای آوردند.


پس از انتخابات باید تیم های ملی سر و سامانی می گرفت که حسین توکلی در تیم بزرگسالان ماندگار شد. محمد حسین برخواه در رده نوجوانان و سجاد انوشیروانی در رده جوانان به عنوان سرمربی منصوب شدند.


پایان غیبت دوساله در مسابقات قهرمانی جوانان جهان


حسین توکلی آخرین وظیفه اش را به عنوان سرمربی جوانان انجام داد و با تیم چهار نفره جوانان راهی مسابقات جهانی 2015 شد. تیم جوانان بعد از غیبیت دوساله در این رقابتها شرکت کرد که دو مدال نقره و برنز مجموع توسط علی میری و پیمان جان به دست آمد. ایوب موسوی چهارم و رضا دهدار پنجم شد.


حسین توکلی با بازگشت از لهستان به همراه مهدی پانزوان و محسن بیرانوند به عنوان دستیارانش، تمام تمرکز خود را بر روی تیم بزرگسالا ن گذاشت و اولین آزمون پیش روی او مسابقات قهرمانی آسیا 2015 بود. توکلی در این رقابتها با ترکیب کامل و با استفاده از نفراتی که با تجربه و جوان بودند به میدان رفت و در این رقابتها ایران با دو مدال برنز مجموع (مجید عسکری، علی هاشمی) و یک مدال نقره مجموع(بهادر مولایی) به کار خود پایان داد. جابر وسجاد بهروزی به ترتیب با مقام های هفتم و نهم عملکرد ضعیفی ارائه کردند وعلی میری و امیر حقوقی هردو هفتم شدند.در این مسابقات موضوعی که بیش از هر چیزی خودنمایی می کرد افتادن مکرر وزنه ها از دستان ملی پوشان وزنه برداری بود که نگرانی ها را برای مسابقات جهانی دو چنداد کرده بود.


سهراب مرادی چهره ناکام سال 94


پس از مسابقات قهرمانی آسیا بحث بازنشسته بودن سهراب مرادی پیش آمد و گفته شد این وزنه بردار توسط فدراسیون قبلی بازنشسته اعلام شده و امکان حضورش در مسابقات جهانی آمریکا و حتی بازی های المپیک وجود ندارد . هر چند که رضازاده به هیچ عنوان زیر باراین موضوع نرفت اما سهراب مرادی که بارها در تمرینات با رکوردشکنی برای حریفان خط و نشان می کشید به دلیل مشخص نبودن تکلیفش هر روز بی انگیزه تر می شد و در نهایت یک هفته مانده به آغاز مسابقات جهانی رسما اعلام شد که او نمی تواند در این رقابتها شرکت کند.


در شرایطی که موضوع بازنشسته بودن سهراب مرادی وزنه برداری را دچار چالش کرده بود ، مصدومیت سلیمی نیز شوک دیگری به وزنه برداری ایران وارد کرد . سلیمی به دلیل اسیب دیدگی از ناحیه زانو علاوه بر این که مسابقات جهانی ر از دست داد، بلکه باید تحت عمل جراحی نیز قرار می گرفت.


سه چراغ قرمز برای ایران در خاک آمریکا


پس از اتفاقاتی که برای مرادی، سلیمی و محمدپور رخ داد، تیم ملی با ترکیب هفت نفره و ناقص برای شکار شش سهمیه المپیک قدم در خاک هیوستون گذاشت اما عملکردی دور از تصور عاید وزنه برداری ایران شد.


افتادن وزنه ها از دستان ملی پوشان ایران در مسابقات جهانی هم تکرار نشد و نتیجه آن مقام بیست وهفتمی مجید عسکر، اوت شدن رسول تقیان، جابر بهروزی و نواب نصیر شلال ، مقام شانزدهمی بهادر مولایی و هشتمی علی هاشمی بود. مدال نقره کیانوش رستمی تنها اتفاق خوب وزنه برداری ایران بود . البته رستمی دو مرتبه هم به شکستن رکورد دوضرب جهان حمله کرد که موفق به رکورد شکنی نشد. پس از توزیع سهمیه های المپیک نیز پنج سهمیه نصیب ایران شد تا برخلاف المپیک لندن با یک سهمیه کمتر به ریو برود.


اما مسابقات جهانی حاشیه های خاص خود را هم برای ایران داشت که مهمترین آن موافقت تاماش آیان با تغییر برگزاری مسابقات جام فجر از بهمن94 به خرداد95 هم چنین حضور سهراب مردی در مسابات پان امریکن بود تا بتواند با حضور در این رقابت ها جواز حضور در المپیک را به دست آورد. از دیگر اتفاقات این بود که علی مرادی عذر جورج زالای مجارستانی و مربی سفارش شده تاماش آیان را خواست و قرار شد ایوان گارچف بلغارستانی به عنوان مشاور کارش را در این آغاز کند.


یکی دیگر از حاشیه های مسابقات جهانی از دست رفتن رکوردهای جهانی رضازاده توسط وزنه بردار روس بود که البته این اتفاق فقط چند ماه دوام داشت و با مثبت شدن تست دوپینگ این وزنه بردار دوباره رکوردها به حالت قبل بازگشت.


سال بی دوپینگ


وزنه برداری ایران در رقابتهای بین المللی سال بدون دوپینگی داشت و آزمایش هیچ کدام از وزن برداران ایرانی در مسابقات قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان مثبت اعلام نشد که این یکی ازاتفاقات خوب برای وزنه برداری در سال 94 بود.


بی پولی بهانه لغو اردوی تیم ملی


با پایان یافتن مسابقات جهانی و انتقاد هایی که به عملکرد ایران وارد بود در نهایت در ترکیب تیم ملی تغییراتی ایجاد شد و نفراتی چون عسکری، بهروزی ، تقیان و نصیرشلال که همیشه پای ثابت اردوی تیم ملی بودند، کنار گذاشته شدند.البته اردوی تیم ملی نیز که باید هر چه زودتر تشکیل می شد تا تیم برای میدان بزرگتری به نام المپیک آماده می شد، به گفته مسئولان فدراسیون به دلیل بی پولی دو مرتبه لغو شد، هر چند که به این تصمیم فدراسیون نیز انتقاداتی وارد بود با این حال وزنه برداران 19 دی دوباره وارد اردو شدند.


تیز خلاص فدراسیون در سال 94


در واپسین روزهای سال و در حالی که تمام رسانه ها وارد تعطیلات خود می شدند ، شورای عای فنی تصمیم گرفت کادر فنی تیم ملی بزرگسالان را برکنار کند و اردوی تیم ملی از این پس زیر نظر سجاد انوشیروانی باشد. این اقدام تامل برانگیز شورای عالی فنی در حالی رخ داد که تنها تا المپیک 5 ماه زمان باقی مانده است و معلوم نیست چه بر سر وزنه برداری آن هم در آستانه المپیک که بر روی مدال های حساب شده است، پیش خواهد آمد.

روزهای خاکستری وزنه برداری پیش از المپیک
امتیاز دهی به مقاله
 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره روزهای خاکستری وزنه برداری پیش از المپیک نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: تیم ملی ، وزنه برداری ، ریاست ، فدراسیون ، المپیک ، مسابقات ، رقابت ، انتخابات ، قهرمانی ، رده جوانان ، سرمربی ، بزرگسالان