اغلب مدیران بازاریابی ترجیح میدهند 90 درصد وقتشان را صرف بازاریابی کنند و فقط 10 درصد از زمانشان را به مدیریت اختصاص دهند، درحالیکه در واقعیت بهندرت چنین چیزی روی میدهد و در بسیاری از موارد عکس این حالت اتفاق میافتد.
مشغلههای کاری مدیران بازاریابی تا به آن حد بالاست که آنها را به شدت گرفتار روزمرگی و درگیری با مسائل و چالشهای روزانه میکند و در نتیجه آنها از تفکرات عمیق و بلندمدت در زمینه بازاریابی باز میمانند. در واقع، مدیران بازاریابی شرکتها با طیف وسیع و متنوعی از فعالیتها درگیر هستند و همین مساله آنها را از متمرکز شدن روی وظایف ذاتیشان محروم میکند.
با این همه، پوشش دادن به تمام این فعالیتها از سوی مدیران بازاریابی نیازمند برخورداری از مهارتهای گوناگونی است که از جمله الزامات شغلی هر مدیر بازاریابی امروزین محسوب میشود. به گزارش دنیای اقتصاد،
در این میان چند توصیه طلایی برای مدیران بازاریابی وجود دارد که بهکار بستن آنها میتواند به موفقیتهای چشمگیری در امر بازاریابی و بازاریابی اینترنتی منتهی شود که در اینجا به پنج مورد آنها اشاره شده است.
توصیه طلایی شماره 1) ایدههایی جهانی برای بازاریابیتان طراحی کنیدبازاریابی در عصر جهانی شدن و عصر دیجیتالی امروز نیازمند برخورداری از ایدههای جهانی و نوآورانهای است که رمز موفقیت و متمایز شدن است. امروزه اتخاذ صرفا یک روش بازاریابی حتی اگر بهترین روش ممکن نیز باشد نمیتواند موفقیت فرآیند بازاریابی را تضمین کند. بنابراین مدیران بازاریابی باید با سبدی از ایدههای متنوع و نوآورانه وارد کارزار شوند و همین ایدههای خلاقانه را به تمام ارکان شرکت متبوعشان تزریق کنند.
در دهکده جهانی امروز نمیتوان با ایدههای کلیشهای و سنتی در راستای بازاریابی محصولات و خدمات مدرن گام برداشت. امروزه آن دسته از مدیران بازاریابی میتوانند در رقابت با سایر رقبا به پیروزی برسند که دارای ایدههای جهانی و بینالمللی باشند. تشکیل اتاقهای فکر با شرکت مدیرانی از تمام بخشهای شرکت و بهرهگیری از نیروهای خلاق و مبتکر خارج از سازمان میتواند به شکلگیری و بهبود ایدههای جهانی در بخش بازاریابی کمک شایانی کند.
توصیه طلایی شماره 2) از استراتژیهای بازاریابی چندوجهی بهره ببریدامروزه دیگر دوران طراحی و اجرای برنامههای تکوجهی بازاریابی گذشته است و دیگر نباید توقع داشت که بخش بازاریابی به تنهایی تمام بار بازاریابی شرکت را بر دوش بکشد، بلکه تمام بخشهای شرکت باید وارد کارزار بازاریابی شوند. بر همین اساس مدیران بازاریابی باید استراتژیهای چندوجهی و ترکیبی متنوعی را طراحی و اجرا کنند که در آنها تمام مدیران بخشهای مختلف شرکت مشارکت داده شوند. در این میان، نقش مدیران بازاریابی عبارت است از استانداردسازی و هماهنگ کردن امور و نظمبخشی به آنها.
در واقع در سیستمهای نوین بازاریابی، تمام ارکان شرکت از مدیران عالیرتبه بخشهای مختلف گرفته تا کارکنان تمام بخشها باید در فرآیند بازاریابی برای محصولات و خدمات شرکت مشارکت کنند. این طیف متنوع از نیروها نیازمند استراتژیهای چندوجهی و جامعی هستند که به نوعی یک «نقشه راه بازاریابی» محسوب میشود و تمام بازیگران این عرصه باید در همین چارچوب حرکت کنند.
توصیه شماره 3) آرشیوی از پروژههای قابل اجرای بازاریابی که به هر دلیلی اجرایی نشدهاند تهیه کنیدبسیاری از پروژههای بازاریابی از قبیل انتشار کتابچههای تبلیغاتی و بروش
ورها، طراحی کتابهای الکترونیکی و تبلیغات محیطی ازجمله فعالیتهایی هستند که بهطور مداوم از سوی بخش بازاریابی شرکتها انجام میشوند و به همین دلیل ایجاد یک آرشیو از آنها میتواند از انجام یکسری مقدمات و فرآیندهای تکراری جلوگیری کند و این یعنی صرفهجویی در وقت و انرژی کارکنان بخش بازاریابی و فراغت پیدا کردن آنها برای انجام کارهای اساسی و راهبردی. بنابراین ایجاد آرشیو یا یک کتابخانه مجازی مرتبط با پروژههای رایج و تکراری باید از اولویتهای کاری مدیران بازاریابی در هر شرکتی قرار گیرد. این اقدام به بخش بازاریابی اجازه میدهد بر پروژههای بلندمدت و کلیدیتری تمرکز کند و بهرهوری خود را ارتقا دهد.
توصیه شماره 4) مراحل مشخصی را برای فرآیند بازاریابی شرکتتان تعریف کنیدتجربه نشان داده که هر چه فعالیتهای بازاریابی یک شرکت ابعاد گستردهتری به خود بگیرد و بر عمق عملیات بازاریابی افزوده شود، تمرکز مدیران بازاریابی بر امور کمتر میشود. برای حل این مساله باید به جای تمرکز بر تک تک اقدامات و فعالیتها، آنها را در قالب مراحل مشخص و متمایز از هم تعریف و مدیریت کرد. مدیریت بر مبنای مراحل در بازاریابی این امکان را به مدیران میدهد تا خیلی سریع به نقاط ضعف و همچنین فرصتهای موجود پی ببرند و با تعریف معیارها و شاخصهای کارکردی بین حجم سنگین کارهای بازاریابی و فرصتهای موجود یک نوع تعادل و هماهنگی به وجود آورند که از این طریق میتوان به تحقق اهدافی چون افزایش بهرهوری در بخش بازاریابی نزدیکتر شد.
توصیه شماره 5) بازاریابی خرد را در شرکتتان عملی سازیدبازاریابی خرد یکی از جدیدترین روشهای اجرای پروژههای بازاریابی است که به شدت مورد توجه مدیران بازاریابی قرار گرفته است. در این روش پروژههای بزرگ و کلان بازاریابی به مجموعهای از پروژههای کوچک تقسیم میشوند که با دقت و نظارت بیشتری اجرا میشوند. مدیریت بازاریابی خرد در صورتی که به درستی و با نظارت دقیق مدیریت بازاریابی شرکتها صورت پذیرد، میتواند موجب افزایش چشمگیر بهرهوری و بازدهی فرآیند بازاریابی شود و نتایج درخشانی را در فروش محصولات و خدمات شرکتها به وجود بیاورد. در این روش هر کدام از زیرپروژهها به یکی از اعضای تیم بازاریابی شرکت سپرده میشود و او مسوول مستقیم تمام جزئیات مربوط به آن بخش خواهد بود. در این حالت است که بازاریابی از حالت بالا به پایین و دستوری به وضعیت پایین به بالا و مشارکتی تغییر حالت میدهد که نتیجه نهایی آن افزایش بهرهوری بازاریابی خواهد بود.