شبکههای اجتماعی به خصوص تلگرام در چند سال اخیر نقش بسزایی در فعالیت سهامداران داشته است. وجود کانالها و گروههای متعدد بورسی گواه این موضوع است که سهامداران با نگاه ویژهای به این شبکهها وارد میشوند. هرچند دسترسی سریع به اطلاعات، تلاش برای شفافسازی بیشتر و بیان شدن نظرات مختلف کمک شایانی به تعمیق بازار سرمایه کشور کرده است، اما نقاط منفی از جمله شایعهپراکنی و رفتارهای گلهای با گسترش این شبکههای اجتماعی بروز کردهاند.
به گزارش بورسینس به نقل از اقتصادنیوز، در این شرایط، آنچه میتوان مد نظر قرار داد آن است که شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام نباید به تنهایی مرجع تصمیمگیری و تحلیل بورسبازان باشند و استفاده از آنها صرفا با دید اطلاع از ا
خبار، آموزش و یادگیری بورس و تحولات مختلف باید صورت گیرد. در نتیجه برای تصمیمهای نهایی، سهامداران به مراجع معتبرتری نیازمندند.
بر این اساس، 147 معاملهگر تالار شیشهای و 53 کارشناس بورسی در یک نظرسنجی به این پرسش پاسخ داده اند که به نظر شما کدام جنبه از توسعه شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام اثر پررنگ تری بر فعالیت سهامداران داشته است؟
بهنام بهزادفرد: در خصوص تاثیر شبکههای اجتماعی روی رفتار سرمایهگذاران تاکنون مباحث زیادی صورت گرفته و دلایل زیادی برای مضر یا مثبت بودن آن عنوان شد. به طور کلی میتوان گفت شبکههای اجتماعی هزینه تحلیل را برای سرمایهگذاران به شدت کاهش داده و شفافیت در بازار را بیشتر کرده است.
همچنین این شبکهها توانسته سرعت انتقال دادهها و اطلاعات را افزایش دهد، طی سالهای اخیر بارها خبرهایی درباره بازار منتشر شده است که نشر آن در فضای مجازی کمک بسیاری به سهامداران کرده است.
در تمام دنیا نیز شبکههای اجتماعی توانستهاند به اطلاعرسانی درباره بازارها کمک کنند. با وجود اینکه در بعضی موارد این کانالها و شبکهها نتوانستهاند مسیر درستی طی کنند اما به طور کلی وجود آنها برای معاملهگران اثرات مثبت برجستهای داشته است.
علی اسلامی بیگدلی: متاسفانه در سالهای اخیر رواج شایعه پراکنی، سفتهبازی بر مبنای اطلاعات غیررسمی و نظارت اندک سازمان بورس در پیشگیری از این اتفاق (از طریق نظارت بر شبکههای ارتباطی) جدیترین مانع داخلی در رونق بلندمدت بازار سهام بوده است. بسیاری از حقیقیهای بزرگ بازار طی این مدت از طریق این شبکهها زمینههای سفتهبازی در سهمهای مختلف را افزایش دادهاند. مواردی که توانسته در کلیت بازار اختلال ایجاد کند و باعث رشدهای هیجانی شود.
در این خصوص، نیاز به فرهنگسازی درست و صحیح است تا از این شبکهها بیشترین بهره مثبت گرفته شود.