13 خاصیت موسیر تازه و خشک برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

نویسنده: نوروزی
16 آذر 98 ساعت 13:20
13 خاصیت موسیر تازه و خشک برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

موسیر چیست؟


موسیر یکی از سبزیجات دورگه و شبیه سیر و پیاز می باشد. برگ‌ های این گیاه باریک و دراز است و گل‌ های ارغوانی دارد، پیاز این گیاه، خوراکی می باشد.
موسیر وحشی یا موسیر کوهی در ایران در مناطقی از جمله کنگاور، آشتیان، کوهرنگ، سپیدان، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین و اراک یافت می شود.


موسیر فواید زیادی برای سلامتی دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص دارویی و درمانی موسیر تازه و خشک را برای سلامتی، زنان باردار، لاغری و پوست و مو شرح داده ایم.


خواص موسیر تازه و خشک

خواص موسیر برای پوست و مو


توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.


1. جوان سازی پوست صورت


مقادیر بالای گوگرد موجود در موسیر به شفافیت و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.


مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید و هر روز صبح صورت خود را با آب آن بشویید.


2. درمان نیش حشرات


موسیر و گلبرگ های گل موسیر برای درمان نیش حشرات مفید هستند.


گلبرگ های گل موسیر یا موسیر تازه را برش بزنید و بر روی محل نیش حشرات بگذارید.


3. درمان ریزش مو


گوگرد موجو در موسیر باعث تقویت فولیکول مو شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.


مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید، این آب را به مو های خود بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.


4. درمان شوره سر


موسیر برای درمان شوره سر مفید می باشد.


آب یک لیمو ترش تازه را با آب موسیر و عسل ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.


خواص دارویی و درمانی موسیر برای سلامتی


5. جنین و زنان باردار


موسیر حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد طبیعی جنین و سلامت زنان باردار می باشد.


مقادیر بالای فولات موجود در موسیر برای زنان باردار و جلوگیری از نقایص سیستم عصبی جنین مفید می باشد.


6. نوزادان و کودکان


موسیر سرشار از ویتامین های C و A و همچنین فسفر و منیزیم است برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید می باشد.


7. لاغری و کاهش وزن


مصرف موسیر می تواند ذخیره ی چربی در بدن را کاهش دهد و باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.


8. سرماخوردگی و آلرژی


موسیر دارای مقادیر بالایی ترکیبات گوگردی است که دارای خواص ضد باکتری می باشند و به این ترتیب به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، تب و برونشیت استفاده می شود.


نتایج مطالعات متعدد نشان داده که گل موسیر دارای خواص ضد التهابی و ضد آلرژی می باشد و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان حساسیت استفاده می شود.


9. معده و دستگاه گوارش


موسیر باعث تحریک آنزیم های گوارشی، بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش می شود.


مقادیر بالای فیبر موجود در موسیر باعث بهبود حرکات روده شده و برای درمان یبوست مفید می باشد.


10. دیابت و قند خون


مطالعات نشان داده که موسیر مانند دیگر اعضای خانواده یعنی سیر و پیاز دارای خواص ضد دیابت می باشد. موسیر باعث افزایش تولید انسولین در بدن شده و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.


مقادیر بالای فیبر موجود در موسیر برای تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می باشد.


11. کلسترول و فشار خون


ترکیبات فلاونوئیدی موجود در موسیر برای کاهش چربی و کلسترول خون مفید هستند.


آلیسین و کورستین از آنتی اکسیدان های موجود در موسیر هستند که باعث کاهش فشار خون بالا می شوند، همچنین موسیر سرشار از پتاسیم می باشد که برای کاهش فشار خون بالا مفید می باشد.


12. سرطان


نتایج تحقیقات نشان داده که ترکیبات گوگردی و اتیل استات موجود در موسیر باعث کاهش رشد سلول های سرطانی و تومور می شود، موسیر برای پیشگیری از انواع سرطان های سینه، معده و کولون مفید می باشد.


13. کبد


موسیر حاوی مقادیر بالای ترکیبات گوگردی است که جریان خون را بهبود می بخشد و نقش مهمی در سم زدایی و پاکسازی بدن و به ویژه کبد دارد.


عکس گل های زیبا و بنفش گیاه موسیر

خواص موسیر در طب سنتی


نام علمی : Allium hirtifolium


ویژگی های ظاهری : گیاهی از خانواده سیرو بی شک هم خواص با آن است. ریشه‌ی موسیر پیاز مانند و برگ های آن  باریک با گل‌هایی بنفش رنگ است. از گل این گیاه به عنوان گل زینتی نیز استفاده می‌شود.


استفاده از موسیر در افراد دیابتی برای کاهش قند خون آن‌ها مفید است. رفع تنگی نفس، رفع فراموشی، قاعده آور، پایین آورنده فشارخون، ادرارآور، ترمیم کننده زخم‌ها، تسکین دهنده التهاب کبد، رفع سیاتیک، تنظیم فشار خون، رفع نقرس از خواص موسیر است.


افراد سرد مزاج برای تقویت قوای جنسی می‌‌توانند از موسیر کمک بگیرند. قابل ذکر است که تاثیر مثبت موسیر را بر دستگاه اعصاب کاهش سردردهای میگرنی نمی‌توان ندیده گرفت. موسیر نقش قابل توجهی در کاهش چربی خون و جلو گیری از تصلب شرایین دارد.


عوارض و مضرات موسیر


زیاده روی در مصرف موسیر ممکن است باعث ریفلاکس معده و سوزش سر دل شود. موسیر ممکن است علائم سندروم روده تخریک پذیر را تشدید کند.


برخی افراد ممکن است به موسیر واکنش های آلرژیک نشان دهند، حساسیت در این افراد به صورت آسم، بثورات پوستی و قرمزی و خارش چشم ها بروز می کند.


طبع موسیر


طبع موسیر گرم و خشک می باشد.


موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید هایی مانند کورستین، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز می باشد.


موسیر تازه و موسیر خشک شده را می توان برای تهیه انواع ترشیجات، ماست موسیر، سالاد و سس سالاد استفاده کرد.


از پودر موسیر هم می توان به جای سیر برای تهیه انواع غذا ها استفاده کرد.


فرق موسیر و سیر چیست؟


از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد.


با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای 40 گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست.


برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن به خصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگی‌های بارز آن است.


خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود.


تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.


ارزش غذایی موسیر (نصف فنجان)



  • کالری : 56

  • فیبر : 5 گرم

  • کربوهیدرات : 12 گرم

  • قند : 6 گرم

  • چربی : 0


منابع : draxestylecraze

13 خاصیت موسیر تازه و خشک برای سلامتی، لاغری و پوست و مو
امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره 13 خاصیت موسیر تازه و خشک برای سلامتی، لاغری و پوست و مو نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: موسیر ، خواص موسیر ، سلامتی ، ارزش غذایی موسیر ، فواید موسیر ، سلامتی ، لاغری و پوست و مو